Det låter ur avloppet och rinner dåligt

 

Vad är orsaken till att det låter från avloppet

När ett avlopp gör ovanliga ljud, som gurglande eller bubblande, och det rinner långsamt eller inte alls, betyder det oftast att det finns ett stopp i avloppet som måste rensas. Blockeringar kan orsakas av ansamling av tvål, matpartiklar, fett, hår, papper och andra material som har spolats ner i avloppet. Dessa material byggs upp med tiden och bildar så småningom proppar som hindrar vattnet från att rinna som det ska.

Det vanligaste tecknet på stopp i avlopp är en dålig lukt som kommer från handfatet eller duschen. Detta tyder på att det finns instängda lukter i rören som inte kan komma som dem ska. I vissa fall kan du till och med höra gurglande ljud från avloppet när vatten rinner ner i det.

Fixa stopp i toalett

Stopp i toalett

Har du stopp i avlopp i toaletten är det oss på Jourtjänst du ska prata med! Vi rensar stopp i WC i nästan hela Sverige.

bild på en kille som håller ett avloppsrör

Underhållsspolning avlopp

Vi hjälper dig med underhållsspolning av avlopp i nästan hela Sverige. Med hjälp av spolbil högtryckspolar vi ditt avlopp.

Stopp i avlopp

Stopp i avlopp

Har du stopp i avlopp är det oss på Jourtjänst du ska prata med! Vi högtrycksspolar avlopp i nästan hela Sverige. 

Avloppskamera

Kamerainspektion

När du upplever återkommande stopp i avlopp kan det vara bra med en kamerainspektion för att konstatera vad som orsakar problemet.

Hur gör jag för att lösa avloppet som låter?

 

Det första steget är att identifiera vad som orsakar stoppet. Om det är möjligt kan du kanske lösa avloppsstoppet utan professionell hjälp genom att använda en vaskrensare eller genom att lösa stoppet mmed varmt vatten.

Att hantera en blockering i diskhon kan vara frustrerande och tidskrävande, men som tur är finns det några åtgärder du kan vidta för att bli av med stoppet. Försök först att använda varmt vatten och diskmedel; diskmedlet hjälper till att bryta ner fettansamlingar som ofta orsakar stopp i diskbänkar. Om det inte fungerar kan du behöva en vaskrensare.

Det kan vara en enkel men rörig uppgift att lösa upp ett avlopp. En av de enklaste och mest effektiva metoderna är att använda bakpulver. Börja med att hälla en deciliter bakpulver i avloppet, följt av minst 2 koppar vit vinäger. Detta kommer att orsaka en bubbelreaktion som hjälper till att bryta upp eventuella stopp i ledningarna. Efter cirka 15 minuter häller du ner kokande vatten i avloppet. För mer envisa proppar kan du behöva upprepa den här processen flera gånger tills blockeringen är löst. Var försiktig: Se till att bära handskar när du hanterar både bakpulver och vinäger.

 

Därför ska du inte använda kaustiksoda i avloppet

Kaustiksoda, även känd som natriumhydroxid, är en alkalisk lösning som används i olika industriella och hushållsapplikationer. Som namnet antyder är denna förening mycket frätande och extremt kaustisk, vilket gör den till ett effektivt rengöringsmedel. När den används i avloppet kan den tyvärr orsaka oåterkalleliga skador på rörsystem på grund av dess extremt höga pH-värde. Reaktionen som orsakas av kaustiksoda vid kontakt med metallrör kommer att leda till korrosion med tiden och skapa blockeringar som följd. Det är viktigt att vara medveten om att kaustiksoda också kan vara farligt för huden vid kontakt och bör aldrig hällas direkt ner i diskbänken eller toaletten. Därför är det bäst att helt undvika att använda dessa kemikalier när man har att göra med ett igensatt eller långsamt rinnande avlopp för din egen säkerhet, samt för att skydda ditt hem eller företags rörsystem från onödiga skador.

Förebyggande åtgärd för att undvika avloppsstopp

Slutligen, när allt är igång igen kan du vidta förebyggande åtgärder för framtida stopp, till exempel använda varmt vatten regelbundet när du diskar eller köra lite ättika genom systemet med några månaders mellanrum, för att säkerställa optimal funktionalitet på lång sikt. Genom att följa dessa enkla steg bör du kunna hålla dina avlopp fritt flytande och funktionella med lätthet!

Det låter ur avloppet och rinner dåligt, vad gör jag?

Om du hör ljud från ditt avlopp och det rinner mycket långsammare än normalt kan det vara ett tecken på att något inte står rätt till. Det kan vara en gradvis uppbyggnad av hår- och tvålrester som orsakar långsam avrinning i badrum. Det bästa du kan göra först är att försöka rensa vattenlåset, samt eventuellt hälla ner varmt vatten i avloppet som eventuellt löser tvålrester m.m.

Jag har stopp i handfatet, vad gör jag?

Har du problem med att vattnet inte rinner som det ska i handfatet, men vet inte hur du ska lösa det, läs då texten nedan så ska vi försöka hjälpa dig på bästa sätt!

Hur man går till väga när man har stopp i handfat.

 

 

Jag har stopp i avloppet i köket, vad gör jag?

Om du har stopp i avloppet i köket bör du först prova att hälla i en hel del diskmedel och därefter kokande vatten. Om det inte fungerar kan du även bilda en lösning med bakpulver och vinäger och hälla ner den för att lösa upp blockeringen. Om detta inte hjälper bör du försöka ta isär vattenlåset och rengöra det. 

Läs mer nedan vad du kan göra.

 

 

Jourtjänst Finns på följande ställen

Spolbil Stockholm

Spolbil Västerås

Spolbil Göteborg

Spolbil Norrtälje

Spolbil Skåne

Spolbil Bålsta

Spolbil Malmö

Spolbil Värmdö

Spolbil Helsingborg

Spolbil Södertälje

Spolbil Enköping

Spolbil Köping

Spolbil Eskilstuna

Spolbil Sala

Spolbil Kristianstad

Spolbil Sundbyberg

Spolbil Täby

Spolbil Södermalm

Spolbil Kungsholmen

Spolbil Ekerö

Spolbil Huddinge

Spolbil Halmstad

Spolbil Norrköping

Spolbil Vaxholm

Spolbil Varberg

Spolbil Järna

Spolbil Nynäshamn

Spolbil Vallentuna

Spolbil Märsta

Spolbil Sigtuna

Spolbil Lidingö

Spolbil Kungälv

Spolbil Nyköping

Spolbil Åkersberga

Spolbil Falkenberg

Spolbil Tumba

Spolbil Haninge

Spolbil Tyresö

Spolbil Bromma

Spolbil Kungsbacka

Spolbil Lerum

Spolbil Örebro

Spolbil Jönköping

Spolbil Strängnäs

Spolbil Marstrand

Spolbil Alingsås

Spolbil Kinna

Spolbil Torslanda

Spolbil Bollebygd

Spolbil Tranemo

Spolbil Smålandsstenar

Spolbil Lund

Spolbil Uppsala

Spolbil Linköping

Spolbil Mölndal

Spolbil Värnamo

Spolbil Mjölby

Spolbil Ängelholm

Spolbil Landskrona

Spolbil Eslöv

Spolbil Trelleborg

Spolbil Höllviken

Spolbil Sollentuna

Spolbil Borås

Spolbil Nacka

Spolbil Ystad

Spolbil Höör

Spolbil Staffanstorp

Spolbil Svedala

Spolbil Hässleholm

Spolbil Båstad

Spolbil Simrishamn

Har ditt avloppsstopp trots dessa åtgärder inte löst sig?

Har du problem med en stopp i avloppsledning? Oroa dig inte – Jourtjänst är här för att hjälpa dig! Vårt erfarna team av experter är skickliga på att lösa upp alla typer av avloppsstopp, från dem som orsakas av fett och matrester till dem som orsakas av att man råkat spola ner ett doft-block. Vi erbjuder snabba svarstider och prisvärda lösningar som tar itu med alla typer av stopp i avlopp, oavsett storlek och svårighetsgrad. Dessutom sätter vårt professionella team din säkerhet först, så du kan vara lugn i vetskapen om att alla nödvändiga försiktighetsåtgärder vidtas när vi hanterar dina igensatta avloppsledningar.

Vi använder alltid spolbil vid stopp i avlopp!

 För att garantera att vi löser avloppsstoppet på bästa sätt använder vi alltid spolbil, på så sätt får vi ledningarna helt rena på ett skonsamt sätt.

Vi på Jourtjänst hjälper dig dygnet runt 7 dagar i veckan. 

Boka planerat arbete

Är du i behov av hjälp men kanske inte nu på en gång, då hjälper vi dig på dagtid till bättre priser. Vi på Jourtjänst försöker alltid lämna fasta priser för att du som kund ska känna dig trygg med vad arbetet kommer att kosta.

7 + 1 =

GENOM ATT ANVÄNDA DETTA FORMULÄR ACCEPTERAR DU ATT VI LAGRAR OCH BEARBETAR DINA UPPGIFTER.